navmenu

Pensioen

Pensioen Sparen

Met Aanvullend Pensioen Sparen kan u op een fiscaal aantrekkelijke manier geld opzij zetten. Tegen de tijd dat u met npensioen gaat, zorgt een rekening zoals de Aanvullend Pensioen Uitkeringsrekening ervoor dat het bij elkaar gespaarde geld maandelijks wordt uitbetaald.

Aanvullend Pensioen Sparen is een geblokkeerde rekening met een aantrekkelijke variabele rente. Vanaf deze rekening kan de klant op ieder gewenst moment geld storten in één of meer deposito’s. De jaarlijkse stortingen op Aanvullend Pensioen Sparen zijn aftrekbaar van het belastbaar inkomen in de aangifte inkomstenbelasting. Hiervoor moet dan wel voldoende jaar- en reserveringsruimte zijn.

Met aanvullend Pensioen Sparen spaart u fiscaal aantrekkelijk. Na de spaarperiode laat u uw spaarbedrag in vaste termijnen uitkeren, bijvoorbeeld via een Aanvullend Pensioen Uitkeringsrekening

  • Sparen met belastingvoordeel.
  • Geen kosten over inleg en uitkering.

Wilt u eerder stoppen met werken? Of extra geld hebben voor uw oude dag? Dan is Aanvullend Pensioen Sparen mogelijk iets voor u. Dit is een geblokkeerde rekening met een variabele rente. Vanaf deze rekening kunt u uw geld ook laten storten in één of meer Aanvullend Pensioen Deposito’s met een vaste rente. Na de looptijd gebruikt u uw opgebouwde spaarbedrag voor een aanvulling op uw pensioen en/of AOW.

  • Sparen met een variabele of vaste rente (op een deposito). Profiteren van rente-op-rente.
  • Geen kosten over stortingen en uitkeringen.
  • Sparen met belastingvoordeel.
  • Fiscaal sparen.