navmenu

Fiscaal Sparen

Sparen voor aanvulling pensioen
Pensioen Sparen

Met Aanvullend Pensioen Sparen kan u op een fiscaal aantrekkelijke manier geld opzij zetten. Tegen de tijd dat u met npensioen gaat, zorgt een rekening zoals de Aanvullend Pensioen Uitkeringsrekening ervoor dat het bij elkaar gespaarde geld maandelijks wordt uitbetaald.

Aanvullend Pensioen Sparen is een geblokkeerde rekening met een aantrekkelijke variabele rente. Vanaf deze rekening kan de klant op ieder gewenst moment geld storten in één of meer deposito’s. De jaarlijkse stortingen op Aanvullend Pensioen Sparen zijn aftrekbaar van het belastbaar inkomen in de aangifte inkomstenbelasting. Hiervoor moet dan wel voldoende jaar- en reserveringsruimte zijn.

Met aanvullend Pensioen Sparen spaart u fiscaal aantrekkelijk. Na de spaarperiode laat u uw spaarbedrag in vaste termijnen uitkeren, bijvoorbeeld via een Aanvullend Pensioen Uitkeringsrekening

  • Sparen met belastingvoordeel.
  • Geen kosten over inleg en uitkering.

Wilt u eerder stoppen met werken? Of extra geld hebben voor uw oude dag? Dan is Aanvullend Pensioen Sparen mogelijk iets voor u. Dit is een geblokkeerde rekening met een variabele rente. Vanaf deze rekening kunt u uw geld ook laten storten in één of meer Aanvullend Pensioen Deposito’s met een vaste rente. Na de looptijd gebruikt u uw opgebouwde spaarbedrag voor een aanvulling op uw pensioen en/of AOW.

  • Sparen met een variabele of vaste rente (op een deposito). Profiteren van rente-op-rente.
  • Geen kosten over stortingen en uitkeringen.
  • Sparen met belastingvoordeel.
  • Fiscaal sparen.
Sparen en de belasting

Als u spaart en in Nederland woont, dan moet u de waarde van uw spaargeld meetellen bij het berekenen van uw belastbare inkomsten uit sparen en beleggen in box 3. Het geld op uw betaalrekening wordt ook gezien als spaargeld. De belasting die u over dit belastbare inkomen in box 3 betaalt, heet vermogensrendementsheffing. De vermogensrendementsheffing over 2016 wordt vastgesteld op 1 januari 2016. U betaalt per jaar 1,2% vermogensrendementsheffing over het totaalbedrag in box 3. Minderjarigen hoeven niet zelfstandig belasting af te dragen voor hun vermogen in box 3. De waarde van hun vermogen wordt bij dat van de ouder(s) geteld.

Sparen voor aanvulling pensioen

Met Aanvullend Pensioen Sparen spaart u fiscaal aantrekkelijk. Na de spaarperiode laat u uw spaarbedrag in vaste termijnen uitkeren, bijvoorbeeld via een Aanvullend Pensioen Uitkeringsrekening.

Aanvullend Pensioen Sparen

Met Aanvullend Pensioen Sparen zet u geld opzij voor een aanvulling op uw pensioen.

Aanvullend Pensioen Uitkeringsrekening

Tegen de tijd dat u met pensioen gaat, zorgt de Aanvullend Pensioen Uitkeringsrekening ervoor dat het bij elkaar gespaarde geld maandelijks.

Openingstijden: van maandag tot en met vrijdag van 09.00-12.30 en 13.30-17.00 uur.
Tevens bieden wij de mogelijkheid om een afspraak in de avonduren te plannen.